Tízórai, szeretlek! :)

  • 2013.01.19.
  • 3

Sajnos a süteményeskönyvek azon oldalait, melyek valahogy úgy kezdődnek, hogy 30 dkg liszt, 30 dkg cukor - száműzni kellett. Jelenleg a lepények válnak be, valamint az aprósütemények. Utóbbiakból főleg azok, melyek extrém gyorsan el is készíthetőek, mivel csak össze kell keverni, gyúrni a hozzávalókat, halmokba szétosztani a tepsiben és 10-15 perc alatt megsütni. A kávés-törökmogyorósért oda voltunk, a fehéjas meg télre ideális. Tízóraira főleg, egy bögre mézes teával, vagy tejeskávéval. :) Ezek az aprósütik már teljes kiőrlésű liszttel készültek, de mindenki válogasson kedvére a korábbiakból is. :)Csokoládés aprósütemény (30 db)- 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt (helyettesíthető sima búzaliszttel)- 2 ek kakópor (20 g)- 1 5k sütőpor- csipet só- 125 g vaj- 100 g nyírfacukor (helyettesíthető sima kristálycukorral)- 1 tojás sárgájaA lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, kakaóporral. A szobahőmérsékletű vajat elkeverjük a cukorral
egy kézi mixerrel, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját. Belekeverjük a száraz hozzávalókat is.A kivajazott tepsibe teáskanálnyi adagokat helyezünk. 160 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőben 12 perc alatt megsütjük.CH tartalom: 30 darab esetén 1 darab 5,4 g lassú CH-t tartalmazForrás (módosításokkal): Sütemények aranykönyve c. szakácskönyv