Grapefruit saláta avokádóval, friss borsóhajtással.

  • 2018.02.20.
  • 5

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align: justify; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align: justify; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000; min-height: 14.0px} p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align: justify; line-height: 15.0px; font: 12.0px Arial; color: #222222; -webkit-text-stroke: #222222; background-color: #ffffff} p.p4 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 36.0px; text-align: justify; text-indent: -36.0px; line-height: 15.0px; font: 12.0px Arial; color: #222222; -webkit-text-stroke: #222222; background-color: #ffffff} p.p5 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align: justify; line-height: 15.0px; font: 12.0px Arial; color: #222222; -webkit-text-stroke: #222222; background-color: #ffffff; min-height: 14.0px} p.p6 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 36.0px; text-align: justify; text-indent: -36.0px; line-height: 15.0px; font: 12.0px Arial; color: #222222; -webkit-text-stroke: #222222; background-color: #ffffff; min-height: 14.0px} span.s1 {font-kerning: none} span.s2 {text-decoration: underline ; font-kerning: none} span.Apple-tab-span {white-space:pre} Friss, édeskés, kellemes, könnyed, egészséges, tápláló.Ezek a szavak jutnak eszemben ha erre a salátára gondolok :)A téli hónapokban az ember talán nem is annyira kívánja a salátákat, inkább a melengető ételekre vágyik.Kivéve ha az a saláta nagyon friss, színes, szép, egészséges és a rajra lévő öntet mennyeien jól kiegészíti. Azaz van íze, illata az amúgy mondhatni "zöld" ízű zöldeknek :)Ez a saláta hordozza mind azt a jó tulajdonságot, amiért érdemes elkészíteni és egyébként hamar megvan, ami nem utolsó szempont.A hideg évszakokban is szem előtt kell tartanunk, hogy friss zöldekre márpedig mindíg szükség van. A bennük lévő élő enzimek, vitaminok, természetes víz elengedhetetlenül fontosak ahhoz, hogy szervezetünket egyensúlyban tudjuk tartani. Ha ezektől a friss zöldségektől, gyümölcsöktől megfosztjuk magunkat sem az emésztésünk, sem a kedvünk, teherbírásunk nem lesz optimális. A friss zöldségek ráadásul hozzásegítenek ahhoz, hogy a hús- és cukorfogyasztás, mozgásszegény életmód miatt savasodásnak indult szervezetet hamóniába hozzák.
Az avokádónak semleges íze van és elég megosztó. Valaki szereti vagy nem. Én minden formában szeretem. Csináltam már belőle csokoládés pudingot de ebbe a salátába is nagyon beleillik. Egészséges Omega-3 zsírtartalma miatt ha rendszeresen fogyasztjuk, nek kell ezt az esszenciális zsírt tabletta formájába bevinni szervezetünkbe.Az avokádó szépíti a bőrt, javítja az agyműködést, a szív egészségét, segít a fogyásban, megelőzi az ízületi gyulladást, könnyíti az emésztést, javítja a szem egészését.Egy szóval csúcsszuper táplálék :)A salátához egy igazán téli citrusfélét, a grapefruitot tettem, aminek édeskés ízét még egy pici juharsziruppal emeltem.A grapefuitnak magas a C vitamin tartalma, segíti a zsírok bontását, kiváló máj-, és vértisztító, mindemellett kiváló koleszterincsökkentő.Hogy mi az a fűszer amit el nem képzelnél, hogy milyen jól illik ehhez a salátához; nézd meg a a receptet, abból minden kiderül ;)Az alaprecept Jean-Christian Jury-től származik.Hozzávalók (3 személyre):3 db piros grapefruit2 db érett avokádó1 csipet só2 csipet fehér bors2 teáskanál pirított szezámolaj2 teáskanál juharszirup2 teáskanál olívaolaj1 marék borsócsíra1 marék piított, aprított földimogyoró (elhagyható)Elkészítés:Az öntethez egy grapefruit felét kifacsarjuk és hozzákeverjük a szezámolajat, olívaolajat, juharszirupot és enyhén megsózzuk.Az avokádót felszeleteljük, 2 grapefruitot kifilézünk és kockákra vágjuk.Saláta összeállítása: A felszeletelt avokádókat tányérra helyezzük, rátesszük a felkockázott grapefruitokat, ráhalmozunk a borsócsírából és rálocsolunk az öntetből. A végén egy-két csipet borssal megszórjuk.Tipp Izától:
Ha juharszirupot vásárolsz, akkor tudd, hogy a D minősítésű a legjobb, a legteljesebb ízvilágú, színe sötétebb. Ahogy megyünk az ABC-ben visszafelé C, ..A, úgy csökken a minőség. Azok sem rosszak de ha igazán finomra vágysz, akkor vedd az eredeti D minőségű kanadai juharszurupot.Ugye milyen egyszerű és nagyszerű :)Készítsd el és írd meg, hogy hogy ízlett.Jó étvágyat!Iza