Krémsajtos, vegán sushi quinoával.

  • 2016.07.14.
  • 7

Nagyon könnyen elkészíthető, nagyon egészséges finomság.A sushi elegáns, a sushi akkor jó ha nagyon friss, a sushi szép, a sushi különleges, egészséges zsírokkal, tápláló vitaminokkal, ásványokkal.… és mindezt otthonunkban is könnyedén elkészíthetjük.Különlegessége ennek a vegán sushinak, már maga az, hogy vegán, emellett, hogy a fehér ragacsos sushi rizs helyett quinoát használtam, illetve vegán krémsajtot is tartalmaz, amely a többi friss zöldség mellett selymes, mennyei ízt kölcsönöz a makiknak.Megmondom őszintén, hogy nagyon szeretem a sushit de csak kivételes esetben megyek el sushibárba, mert nekem ott nem elég gazdag a vegán sushi a beltartalmát, változatosságát tekintve. Tesznek bele néhány zöldséget de nekem az nem mindíg ad kielégítő íz- és tápanyagélményt. Így történt az, hogy inkább megcsináltam a saját sushireceptemet :)Hozzávalók:1 bögre (250 ml-es) quinoa1,5 bögre tiszta vízFél teáskanál só1 evőkanál rizsszirup1 evőkanál rizsecet1 szál kígyóuborka1 db avokádó1 szál sárgarépa2-3 levél fodros saláta3-4 db nori, alga lap150 g vegán krémsajt (én a Tofutti krémsajtot használtam, ami szója alapú de lehet kapni szójamentes vegán krémsajtot is).Szójaszósz, wasabi tálaláskorElkészítés:A quinoát jól mossuk át majd a vízben a sóval, kevergetés nélkül, fedő alatt puhára főzzük.Mikor kézmelegre kihűlt hozzáadjuk a rizsszirupit és a rizsecetet, majd a kezünkkel jól összenyomkodjuk. Erre azért van szükség mert a quinoa szemek peregnek és ha nem nyomkodjuk, törjük össze, akkor ki fog jönni a feltekert makikból.Ha a quinoa teljesen kihűlt, kezdhetjük a feltekerést, ehhez segítségül szolgál a lenti videó.Tálaláskor szójaszószt és wasabit tegyünk a makik mellé.TV2-FEM3 Café élő adás felvétele, amiben a recept és a sushi tekercselés is hallható, látható :)Jó étvágyat!Iza.