Így marad szaftos a csirkemell!

  • 2018.06.04.
  • 4





Vidéken a régivágású férfiak  kétféle húst szeretnek: a disznót meg a sertést. Jó, persze a borjúpörit sem tolják duzzogva félre, de mivel a marhahús az drága, így csak akkor kerül az asztalra, ha éppen valamelyik szegről-végről koma tehenet vág, vagy ha le van akciózva a hipermarketben. Az urak a pulykába, kacsába, libába még csak-csak belevágják a bicskájukat, de a csirkét dafke meg sem kóstolják.

Hogy miért? Háá.. mert olyan száraz, mint a balsorsban a fájdalom. Egyék csak az asszonyok! Így mindig kell valami disznóság: karaj, tarja tök mindegy hogyan, mert az tutira szaftos. Pedig csirkemell is lehet az, csak tudni kell jól elkészíteni.

Összeszedtünk néhány jó tanácsot, amitől a csirkemell garantáltan szaftos marad!


Ha teheted, vegyél jó minőségű csirkemellet! Beszerezheted a piacon, a szupermarketben, hentesnél vagy az anyukád szomszédjától tök mindegy! Ha szép sárgás a bőre, akkor garantáltan látott szegény állat zöldet és napfényt.
Ha egészben szeretnéd sütni, akkor a saját magad dolgát könnyíted meg a pácolással. Nem kell túl gondolni, elég előtte pár órával vagy előző este saccperkábé összedobni egy mézes-mustáros vagy egy zöldfűszeres pácot!
Sokkal szaftosabb lesz a csirke, ha kiveszed a hűtőből és tíz percig a pulton hagyod, mert a forró olaj és a hideg hús között kisebb lesz a hőkülönbség!
Ha egészben készíted a csirkemellet légyszí ne klopfold ki! A vastagabb húst kisebb eséllyel sütöd túl, így omlósabb marad a belseje.
A sütéshez ne használj villát! Tudom anyukád is így süti meg a nagyi is! De itt az ideje változtatni. Kábé egy ezresért már lehet húscsipeszt venni, ami nem szúrja meg a húst, így tutira nem fog a belsejében megbúvó szaft kicsorogni!
És most jön a legnehezebb! Ne süsd túl! Ne süsd túl! Ne süsd túl! Hidd el sokkal de sokkal finomabb a csirkemell, ha a rostjai éppen csak elválnak egymástól! Ez oldalanként páctól és vastagságtól függően nagyjából négy perc!
Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor szemelj ki egy tesztpéldányt. Vedd ki, vágd ketté és úgy nagyjából látni fogod, hogy mikor lesz tökéletes az állag
Mielőtt tálalod, rakd egy tálra és fedd be pár percre alufóliával, hogy az ízek sokkal intenzívebben átjárják!


Kép forrása

Címkék

Csirkemell Praktika