Omlós karaj egyszerűen

  • 2018.04.30.
  • 4


Tíz perc összedobni, utána a sütő elvégzi a dolgát!




Előre hoztuk az anyák napját! Meg sem tudom mondani, mikor főztem utoljára anyuval. Valahogy a gyerekezés meg a sziszifuszi mosás-vasalás-takarítás satöbbi mellett sosincsen arra idő, hogy együtt alkossunk valamit. Most tök spontán sikerült! Egy kiló karajból meg egy csomag illatos arany laskából olyan ebéd kerekedett, hogy a tűzhely alatt alvó vizsla még a tányérat is kinyalta volna! Márha engedtük volna!



Hozzávalók (6 személyre)


egy kiló karaj
nyolc gerezd fokhagyma
két és fél deci rizstejszín (ha nem vagytok tejérzékenyek tejföl)
fél kiló aranylaska
két deci száraz fehér bor
ízlés szerint só
a díszítéshez egy levél újhagyma


A karajt megmossuk, gusztusos szeletekre vágjuk, alaposan megsózzuk, majd a kivajazott/olajozott tepsibe egymás mellé helyezzük. Egy külön kis pekedliben (kisebb tál) kikeverjük a rizstejszínt öt gerezd áttört fokhagymával. Ezután egy kanállal egyenletesen szétoszlatjuk a húsokon.

A laskát egy szűrőben óvatosan megmossuk. Nagyon vigyázzatok, mert könnyen törik! Aztán szétterítjük a hússzeleteken. Végül áttörjük a maradék fokhagymával plusz meglöttyintsük az egészet egy kis borral, mert azt minden és mindenki szereti. (Mi is- főleg a somlói juhfarkot, de ez egy másik poszt) A karajt a sütőben sokáig úgy hetven percig sütjük 180 fokon! Szóval ez ne negyed 12-kor jusson eszetekbe, mert délre nem lesz készen. A végül tálalás előtt egy kis újhagymával megszórjuk!