Csípős spenótos-laskagombás tortilla

  • 2018.08.31.
  • 4



A mexikói konyha nagy találmánya a tortilla, amit gyakorlatilag bármivel lehet tölteni. Ezen a nyáron szívesen kísérleteztünk vele: a csirke masalás és a bézik lecsós változaton túl összedobtunk egy laskagombásat is.

A csípőst nem sajnáltuk és raktunk bele (a vitaminok meg a rostok kedvéért) némi bébi spenótos is. Olyan jól sikerült, hogy ha egyszer lesz egy street food büfénk, akkor tuti szerepelni fog az étlapon.

Csípős spenótos-laskagombás tortilla

(Hozzávalók négy személyre)


négy kukorica tortilla
fél kiló laskagomba ( Én Amigo, a mi gombánk márkájút használtam.)
egy szál póréhagyma
öt-tíz szem koktélparadicsom
öt gerezd fokhagyma
egy teáskanál cayenne bors
öt karikányi jalapeno paprika
ízlés szerint só
250 gramm bébispenót


Olívaolajra rádobjuk a felkarikázott póréhagymát, a gerezdekre vágott paradicsomot és az összevágott laskagombát. Addig pirítjuk, amíg a hagyma szépen kezdi elveszteni a színét. Ezután beledobjuk a jalapeno paprikát. (Ha oda meg visszavagytok a csípősért, akkor rakhattok bele többet is.) Jöhet egy kis cayenne bors, fokhagyma és ízlés szerint só. Hagyjátok addig főni, amíg a gomba kellőképp meg nem puhul. Ez nagyjából tíz perc.

Közben egy serpenyőben melegítsétek fel álánatúr a tortillát. Tegyétek ki egy tányérra! Pakoljatok a közepére a gombás raguból egy nagy adagnyit, majd egy marék spenótot, hogy legyen benne valami friss és ropogós. És máris kész a házi mexikói street food!