Bitang egyszerű málnás-ribizlis muffin

  • 2018.07.13.
  • 7






Gyors, szájban olvadós, és egy sosem elég belőle!




A múltkor azt kérdezték tőlem, hogy a fiúk megeszik-e a zabrántással készített borsófőzeléket? Teljesen meglepődtem, mert bennem ez még sose merült fel. Nem azt mondom, hogy a mamánál amaránttal meg quinoával üldözik őket, de alapjáraton nyitottak az ízekre. A csokira legalább annyira, mint a tökfőzelékre vagy a céklás bulgurra. Ha épp olyan kedvük van. Néha náluk is csak a fasírtgolyó, a spagetti meg a pizza menne, de az a szabály, mint a franciáknál, hogy mindent meg kell kóstolni. Legfeljebb azt mondják, nem ízlik.

Nemrég a fiúk a szomszédból olyan isteni szájban olvadós málnás- rozsos muffinokat kaptak, hogy a dédi szavaival élve hétnyelven beszéltek. Én is megettem belőlük vagy kettőt. Bár maradt volna még! El is kértem a szomszédból a receptet, mert ez a süti gyorsan elkészíthető, maceramentes és gátlástalanul finom! Nemcsak egészséges hedonistáknak!

Málnás-ribizlis muffin

Hozzávalók:


70 gramm teljes kiőrlésű liszt
100 gramm rozsliszt
egy csipet só
2 evőkanál cukrozott kakaó
egy evőkanál holland kakaó
10 gramm sütőpor
egy csipet fahéj
200 gramm margarin/vaj
70 gramm nádcukor
4 kisebb vagy 3 nagyobb tojás
20-25 dkg málna és ribizli vegyesen


A száraz hozzávalókat, magyarán a liszteket, a kakaókat, a sütőport, a sót és a fahéjat összekeverjük. Ezután margarint vagy vajat( ki miben hisz, vagy mit szeret) összedolgozzuk a nádcukorral, majd hozzáadjuk a négy kisebb vagy három nagyobb tojást. Ezután apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket. Végül a tésztát muffinformákba kanalazzuk, majd a tetejükre egy nagy evőkanálnyi málnát és ribizlit teszünk. (Kábé darabonként két málnát és nyolc-tíz szem ribizlit.) Végül előmelegített sütőben légkeveréses fokozatban 180-190 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Kimaxolhatjuk az élvezetet, ha a tetejére olvasztunk csokit és mentaleveleket.