Anyósom Kaszinó-tojása

  • 2018.03.30.
  • 1


Szendvicsként is megállja a helyét! Jah, és nincsen benne hozzáadott cukor! Fotó: Kiss László




Anyósomnak van néhány klassz tojásos receptje, amit elkértem. A savanyú tojáslevest meg a szalonnás zsemlegombócot annó az (amúgy félig szlovák) anyósától tanulta. A petrezselymes töltött tojást (vagy ahogyan az a nevezi Kaszinó-tojást)viszont ő kísérletezte ki egy korábbi ízélménye alapján. A fejlesztés remekül sikerült, azóta is készíti minden családi hidegtálas ünnepségre. Gondoltam, jófej meny leszek, és összedobom húsvétra. Sikerült. És még kritikát sem kaptam tőle…:)

 


A pesztó és a retek csak a dizájnhoz kell. Fotó: Kiss László








Kaszinó-tojás (10 darabhoz)

Hozzávalók:


5 db tojás
két evőkanál majonéz
egy teáskanál mustár
ízlés szerint só
ízlés szerint petrezselyem


A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk. Ezután óvatosan kettévágjuk őket és a sárgájukat egy tálba kanalazzuk. Hozzákeverjük a majonézt, a mustárt. Beletesszük a sót, az összevágott petrezselymet majd összekeverjük az egészet. A masszát visszakanalazzuk a tojásokba, és a tetejüket petrezselyemmel díszítjük.