A pihe-puha mézeskalács titka
- 2018.12.18.
- 9
A tészta, amivel azonnal lehet dolgozni és helikopter, amelyik segíti tepsit a sütőbe repíteni- a nagyobbik fiammal nekiálltunk mézeskalácsot sütni.
Két fontos dologra kell figyelni, hogy a figurák puhák legyenek:
egy centinél ne nyújtsuk vékonyabbra
hét perc alatt megsül (ha továbbsütjük akkor keksz keménységű lesz)
Hozzávalók:
200 gramm teljes kiőrlésű liszt
100 gramm darált mandula
100 gramm nádcukor ( lehet eritritet vagy xilitet is, de én a gyerekek miatt nem akartam)
egy teáskanál szódabikarbóna
két teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
100 gramm növényi margarin ( vagy vaj, ha nem vagytok érzékenyek)
egy tojás
Nézzétek meg a legfrissebb vlogbejegyzést, amiből kiderül, hogy tényleg pár perc alatt össze lehet állítani!
A szerzőről
fitfoodchallenge