Császárok eledele, a császármorzsa

  • 2020.01.14.
  • 7

Ha egy könnyen elkészíthető
ugyanakkor fejedelmi édességre vágyunk, akkor a legjobb választás a császármorzsa. Szinte pillanatok alatt elkészül és egy kevés leleményességgel akár előkelő desszert is lehet belőle. Adhatunk hozzá bármilyen gyümölcslekvárt, szórhatjuk fahéjjal, csokoládéval, de kerülhet bele aszalt gyümölcs is, a végeredmény lehengerlően finom!Császárok eledele, a császármorzsa
Hozzávalók 2 személyre: 1 tojás, 1 dl tej, 3 dkg cukor, csipetnyi só, 1 citrom lereszelt héja, 10 dkg búzadara, 5 dkg vaj, 1 evőkanál gyümölcslekvár.Elkészítése:1. A tejet kimérjük egy tálba, hozzáadjuk a tojást és alaposan összekeverjük egy habverővel.2. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és a sót.3. Beletesszük a grízt, összekavarjuk, palacsintatészta sűrűségű masszát kell kapnunk, és hagyjuk egy órán át állni.4. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben.5. Rátöltjük a masszát és elkezdjük sütni.6. Állandóan kavargatva addig sütjük, míg szétmorzsálódik. Lekvárral és más kedvenc finomságainkkal díszítve tálaljuk.