Sütőtökös zellerkrémleves

  • 2019.11.02.
  • 5

Az ősz hűvösében egy forró, ízében és illatában kényeztető krémlevesre van szükségünk. Válasszuk bátran alapanyagul a zellert, melynek rendkívül magas a magnéziumtartalma és a sütőtököt, amely magába zárta a napsugarakat és velük együtt a D-vitamint. A kettő együtt egészségünkre is jótékony hatással lesz.Sütőtökös zellerkrémleves
Hozzávalók 2 személyre: 1 közepes méretű zellergumó, 15 dkg sütőtök, só, 2 db. füstölt ízesítésű leveskocka, 1 dl tejszín vagy nagyon zsíros tejföl, 4 szelet bacon, csipetnyi szárított, morzsolt kakukkfű.Elkészítése: 1. A sütőtököt négybe vágjuk és a darabokról levágjuk a magházas részt.2. A zellert is meghámozzuk, feldaraboljuk, majd a tökkel együtt fazékba tesszük.3. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, megsózzuk, hozzáadjuk a leveskockát és fedő alatt puhára főzzük.4. Amikor a zöldségek megpuhulnak, kakukkfűvel ízesítjük, ujraforraljuk.5. Botmixerrel pürésítjük és víz hozzáadásával a kíánt sűrűségre hozzuk.6. Beletesszük a tejszínt és állandóan kavargatva felforraljuk. Sült baconnal tálaljuk.