Karfiol sörtésztában

  • 2019.11.05.
  • 2

A rántott karfiol nálunk nagy kedvenc. Mióta forró levegős fritőzben készül a macera is nagyon kevés vele, így gyakran kerül az asztalra.Karfiol sörtésztábanHozzávalók:
1 fej karfiol, 2 tojás, 14 dkg liszt, 1, 25 dl sör, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 citrom leve,
só, 3 evőkanál
olaj.Elkészítése: A karfiolt rozsáira szedve sós vízben megmossuk. 1 csokor petrezselymet finomra vágunk, elkeverjük 1 citrom levével, a karfiolra locsoljuk, összeforgatjuk, és fél órát állni hagyjuk. A sörtésztához a elkeverjük a lisztet a sörrel, 3 evőkanál olajjal és 2 tojássárgával. A tojásfehérjét habbá verjük, és beleforgatjuk a tésztába. A sütéshez a fritőz kosarát megkenjük olajjal, hogy a tésztába forgatott karfiolrózsák ne ragadjanak bele. A kosár aljára rendezzük a tésztába mártott karfiolrózsákat,
20 perc alatt közepes hőfokon, közben legalább háromszor megrázogatva ropogósra sütjük.