Rozmaringos kenyérrúd

  • 2019.10.29.
  • 6

A rozmaring mediterrán vidékeket idéző aromája a leghidegebb téli napot is betölti a napfény hangulatával. Egy kellemesen ízesített kenyérrel pedig az egész családot levesszük majd a lábáról.Rozmaringos kenyérrúd
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 3,8 dl langyos víz, 3 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál só, 3 cikk fokhagyma, 3 csipet rozmaring.Elkészítés:1. Az élesztőt és a cukrot kevés langyos vízzel összekeverjük, majd a tálba szitált liszt közepébe mélyedést alakítunk ki és beletöltjük.2. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a rozmaringot és a sót, majd a víz fokozatos adagolásával hólyagosra dagasztjuk.3. Meglocsoljuk az olívaolajjal és a tésztába dolgozzuk, majd egy órán át lengyaod helyen kelesztjük.4. Liszttel gazdagon megszórt deszkára borítjuk és alaposan átgyúrjuk.5. A tésztát négy részre osztjuk és rudakat formálunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, mindegyik rudat legalább három helyen bemetsszük és megkenjük vízzel.6. Forró sütőbe tesszük. A sütőbe egy edényben vizet is teszünk, hogy a keletkező gőzben süljön a kenyér. 200 fokon 40 percig sütjük. Amikor kész, megkenjük vízzel és letarkarva hagyjuk kihűlni.