Lazacos sajtos puffancs

  • 2019.10.05.
  • 2

Ilyenkor ősszel gyakran fogadunk vendégeket,
előfordul, hogy sokáig iszogatunk, beszélgetünk. Az ital mellé kísérőnek jól beválnak a könnyen bekapható, felszúrt falatok. Spanyolországban egészen művészi szinten művelik ezek elkészítését és minden ivóban kínálnak úgynevezett „tapas”-t, ami ízlésesen megkreált falatokat jelent. A következő változat könnyen elkészíthető és jól eltartható.
Lazacos sajtos puffancsHozzávalók: A sajtos puffancshoz: 30 dkg keményebb sajt, 2 tojás, 15 dkg liszt, 5 g sütőpor, csipetnyi só, bors, olaj a sütéshez.Továbbá: 10 dkg füstölt lazac, 30 dkg nagy szemű szőlő vagy aprószemű koktélparadicsom.Elkészítése: A sajtot lereszeljük, keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, sóval, borssal ízesítjük, majd beleadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet. Gyors mozdulatokkal alaposan összedolgozzuk. A masszából vizes kézzel nem túl nagy gombócokat formázunk és bő, forró olajban kisütjük ezeket. Papírtörlőre szedjük, hagyjuk jól lecsepegni. A szőlőt megmossuk, a szemeket kettőbe vágjuk, a lazacot ujjnyi vastag csíkokra szeljük. Minden sajtpuffancsra fogpiszkáló segítségével egy lazaccsigátés egy fél szőlőszemet tűzünk.