Konyakos gombóc

  • 2019.10.07.
  • 2

Egy kellően ízesített húsgolyó akármikor megállja a helyét a terített asztalon. Emellett elkészíteni sem nehéz, nem is időigényes. Makarónival, tésztával pedig laktató, önálló fogásként tálalhatjuk. Persze kell hozzá egy kis mártás is, kellően megbolondítva…Konyakos gombócHozzávalók 4 személyre: 5 dkg szalonna, 20 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 3 evőkanál zsemlemorzsa,1 kisebb fej hagyma, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kevés olaj a sütéshez, 1 dl barbeque szósz, 0,5dl konyak, petrezselyemzöld.Elkészítése: 1. A szalonnát késes aprítóban ledaráljuk.2. Az aprítóba tesszük a hagymát és a fokhagymát is, ledaráljuk.3. A ledarát szalonnát és hagymát tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselyemzöld felét, sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk.4. A masszából diónyi gombócokat gyúrunk és a felforrósított olajban kisütjük.5. A gombócokat kivesszük a serpenyőből, a visszamaradó zsírhoz hozzáadjuk a barbeque szószt és a konyakot, jól összeforraljuk, majd visszatesszük a gombócokat és rázogatva összeérleljük az ízeket.6. Levesszük a tűzről és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.

Címkék

Hús