Kecskesajtos csirkemell tekercs

  • 2019.10.28.
  • 9

A csirkehús minden családban a kedvencek közé tartozik. Egy kis fantáziával akár az ünnepi asztal díszévé is válhatnak a belőle készült fogások. Kecskesajtos csirkemell tekercs
Hozzávalók 4 személyre: 2

nagyobb csirkemell, 1 szál füstölt kolbász, 5-10 dkg kecskesajt, 1 db kápia paprika, 12 szelet vékonyra szeletelt bacon szalonna, só, bors, 1 evőkanál zsír.Elkészítés:1. A csirkemellet kettőbe vágjuk, majd mindkét darabot négy részre szeljük. 2. Az így nyert csíkokon egy hosszanti bevágást ejtünk.3. A kolbászt két egyenlő darabra vágjuk, bőrét lehúzzuk, majd hosszában négy részre vágjuk. Minden csirkemelldarabon ejtett bevágásba teszünk egy kolbászcsíkot, erre egy hosszú szelet kápiapaprikát helyezünk.4. A sajtot szeletekre, majd csíkokra vágjuk és a kolbászcsíkokra sajtot is teszünk.5. A töltött húsokat belecsavarjuk a baconszeletekbe.6. Zsírral kikent tepsiben, magas hőfokon lefedve 50 percig sütjük, majd 10 percig fedő nélkül pirítjuk.