Zamatos sertéscomb – érmék
- 2019.09.26.
- 1
Egy kis extra kényeztetés az őszben...Zamatos sertéscomb – érmékHozzávalók 2 személyre: 40 dkg sertéscomb, 2 evőkanál zsír, csipetnyi bors, csipetnyi só, 1 teáskanál pirospaprika, 2 cikk fokhagyma, csipetnyi köménymag, 10 db. apró szemű burgonya.Elkészítése:A téglalap alakú húst 1 centiméterenként felülről jó mélyen bemetsszük, de nem vágjuk el teljesen. A zsírt egy tálkába tesszük, hozzáadjuk a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd jó alaposan kikavarjuk és bekenjük vele a húst, gazdagon juttatva a mélyedésekbe is. A húsdarabot alufóliába csomagoljuk, sütőlapre tesszük, mellé helyezzük a hámozatlan burgonyákat és 50 percig forró sütőben sütjük. Ekkor kibontjuk a fóliát, a húst meglocsoljuk alapposan a kiolvadt zsírral és 10 percig pirítjuk. Koktélparadicsommal és zöldfűszerekkel díszítve, szeletelve tálaljuk.