Töltött krumpli

  • 2019.09.08.
  • 2

Ismét a lassúfőzőt nyüstölöm...Töltött krumpliHozzávalók 4 személyre: 8 közepes méretű burgonya, 2 szál sárgarépa, 50 dkg darált sertéshús, 20 dkg rizs, 1 tojás, 1 teáskanál só, 1 csapott teáskanál bors, 1 zellerlevél, 1 paprika, 3 dl paradicsomlé, 1 fej fokhagyma, 2 kisebb fej hagyma.Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk és hosszában kettévágjuk, majd a belsejét jó mélyen kikaparjuk. A kikapart törmeléket nem dobjuk el, félretesszük. A sárgarápát, hagymát, fokhagymát megpucoljuk és megmossuk. A húst beletesszük egy tálba, hozzáadjuk a megmosott rizst, a sót, borsot, tojást és jól összegyúrjuk. A zöldségeket és a burgonyatörmeléket a lasúfőző aljára tesszük, majd a kivájt burgonyákat megtöltjük a húsos masszával és szépen a zöldségekre helyezzük. Ha megmarad a masszából dió nagyságú gombócokat készítünk, belehelyezzük azokat is az edénybe. Beletesszük a zellerlevelet és a megmosott, kicsumázott paprikát, beletöltjük a paradicsomlevet és annyi vizet, hogy ellepje a szilárd összetevőket. Lefedjük és 6 órán át magas fokozaton hagyjuk elkészülni.

Címkék

Slow Cooker