Sokzöldséges őszi csirkecomb

  • 2019.09.09.
  • 3

Ilyenkor ősszel rengeteg zöldség között válogathatunk. Ha ügyesek vagyunk, kedvenceinkből akár egy szemet gyönyörködtető, ugyanakkor finom húsos fogást is készíthetünk.Sokzöldséges őszi csirkecombHozzávalók 2 személyre: 4 csirkecomb, 1 kisebb padlizsán, 1 kisebb karfiol, 1 közepes méretű burgonya,
2 szál sárgarépa, 2 fej fokhagyma, 5 dkg vaj, só, bors, provancei fűszersó, 2 evőkanál füstaromás barbecue szósz.Elkészítése: 1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. 2. A csirkecombokat megmossuk, sóval, borssal jól bedörzsöljük.3. A megmosott, feldarabolt zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsi két végébe rendezzük, majd középre helyezzük a combokat.4. Megszórjuk sóval és rámorzsoljuk a vajat.5. Jó gazdagon meghintjük fűszersóval is.6. Egy másik sütőpapír darabbal betakarjuk, a széleket benyomkodjuk, forró sütőben 50 percig letakarva sütjük. Ezután levesszük a papírt, a combokat bekenjük a barbecue szósszal és újab 10 percig pirítjuk.

Címkék

Érdekes