Fasírt? Igen! Szag? Nem!

  • 2019.09.29.
  • 9

A fasírt mindenki kedvence, talán azt kivéve, aki készíti. A forró olajban sülő mennyei húslabdák ugyanis átható szaggal töltik meg a házat. Ezen lehet szelídíteni: készítsük a fasírtot sütőben! Így sokkal egészségesebb, finomabb és szag helyett illat lengi be a lakást.Fasírt? Igen! Szag? Nem!Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús, 1 fej hagyma, 4 cikk fokhagyma, 2 tojás, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 teáskanál só, 1 csapott teáskanál őrölt bors.Elkészítése: A darált húst keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, a nagyon apróra vágott hagymát, hozzáreszeljük a fokhagymacikkeket, végül beleszórjuk a zsemlemorzsát és a fűszereket és jól összegyúrjuk. Hagyjuk egy órán át pihenni, majd diónyi gombócokat formázunk a masszából, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük ezeket. Forró sütőben 20 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, megfordítjuk a gombócokat és újabb 20 percig sütjük.

Címkék

Hús