Babkrémleves – a levesélmény

  • 2019.09.30.
  • 0

Vajon hagyományos ételeink képesek megfelelni a modern kori kihívásoknak? Én azt hiszem igen, csak át kell őket gondolni egy kicsit, mégpedig úgy, hogy a gazdag ízvilág maradjon, a kalóriaérték csökkenjen és pillanatok alatt készüljenek el a fogások.
Babkrémleves – a levesélményHozzávalók 4 személyre: 1 db. 25 dgk-os fehérbab konzerv, 2 dl tejszín, só, 4 evőkanál tökmagolaj, 4 evőkanál magkeverék.Elkészítése: A babkonzervet egy lábasba töltjük és két konzervdoboznyi vízzel felöntjük. Ízlés szerint megsózzuk, majd felforraljuk. Amikor felforrt levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a tűzhelyre, felforraljuk, majd lassan csorgatva és habverővel állandóan kavarva beletesszük a tejszínt. Forralunk egyet rajta és már kész is. A magkeveréket serpenyőben megpirítjuk, vigyázva, rázogatva, hogy ne égjen le, majd a tökmegolajjal együtt tálaláskor az asztalra tesszük. Mindenki maga ízesítheti velük a forró levesét, ez része a fogyasztás által nyújtott élménynek.

Címkék

Leves