Töltött karalábé

  • 2018.05.23.
  • 5

A töltött karalábé zsenge nyár eleji karalábéból az igazi. Miért ne társítanánk a nyár másik slágerével, a lecsóval? Aki megpróbálja, nem bánja meg, nagyon finom!Töltött karalábé
Hozzávalók 2 személyre: 4 közepes méretű zsenge karalábé, 25 dkg darált hús, 6 dkg rizs, 4 szelet szalonna, 1 fej hagyma, 1 zöld paprika, 1 piros paprika, 2 dl húsleves, 3 dl paradicsomlé, só, bors, 1 tojás.Elkészítése:1. A szalonnát bevagdossuk, és egy lábasban megsütjük, majd kivesszük egy tányérra.2. A visszamaradó zsírban megdinszteljük a megtisztított, apróra vágott hagymát.3. Hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott, feldarabolt paprikát is.4. A karalábét meghámozzuk és egy jó erős mokkáskanállal üreget vájunk bele. A kivájt törmeléket a lecsóhoz adjuk.5. Az üregekbe töltjük a rizzsel, tojással eldolgozott, sóval, borssal ízesített darált húst. A maradékból gombócokat formálunk.6. A töltött karalábékat és a gombócokat beletesszük a lábasba, felöntjük a levessel és a paradicsomlével, mérsékelt tűzön 45 perc alatt megfőzzük.