Kiflifelfújt

  • 2018.02.25.
  • 7

Az iskolai kifliosztásnak az a vége, hogy a gyermek hazahoz jó párat és hét végére egy csomó szikkadt kifli árválkodik a kenyértárolóban. Néha bundás kifli lesz belőle máskor zsemlemorzsa, aztán megszületett ez a változat. Azóta is nagy kedvenc. Jó példája annak, hogyan tehető ehetővé a szinte már hulladék pékáru...KiflifelfújtHozzávalók 4 személyre: 4 kifli, 4 tojás, 2 dl tejföl, 1 dl tej, 8 db. lapsajt, 1 pár szafaládé, só, bors.Elkészítése: A kifliket felkarikázzuk. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejet és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk. A szafaládé bőrét lehúzzuk és karikára vágjuk. A tejes-tejfölös masszába beleáztatjuk a kifli karikákat, majd lerakunk belőlük egy kivajazott tűzálló tál aljára egy rendet, erre rászórjuk a szafaládét és újabb rend áztatott kiflivel befedjük. Ha marad a tejes keverékből egyenletesen ráöntjük. A lapsajttal befedjük és forró sütőben 15 percig sütjük.