Halmozottan fokhagymás kolbászos borsó

  • 2018.02.22.
  • 2

Fokhagymából sosem elég! A zöldborsó az egyik legegészségesebb zöldség. Ilyenkor télen érdemes a gyorsfagyasztott változatot használni a konzerv helyett. Nagyon hamar elkészül, kolbásszal felturbózva a férfiaknál is beválik.Halmozottan fokhagymás kolbászos borsó
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg fagyasztott zöldborsó, 20 dkg füstölt kolbász, 1 evőkanál zsír, 8 cikk fokhagyma, 1 dl félszáraz fehérbor.Elkészítése: A zsírt felolvasztjuk egy lábasban, beletesszük a vékony karikákra vágott kolbászt, kissé lepirítjuk, majd felöntjük a borral. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott fokhagymát és a zöldborsót, lefedjük és mérsékelt hőfokon 25 perc alatt készre főzzük. Közben időnként megkavarjuk, ha nem lenne elég lé rajta, kevés vizet öntünk hozzá. Ha a kolbász jó fűszeres, nem szükséges fűszereket használni.