Csirkés saláta

  • 2018.02.10.
  • 3

Időnk nagy részét az otthonunktól távol tartjuk, így az étkezések egy része is házon kívül zajlik. Akinek nincs lehetősége étkezdében bekapni valamit az ebédszünetben, többnyire szendvicset visz magával, ami egy idő után komolyan meglátszik, ha mérlegre áll. A szendvics ízletes alternatívája lehet egy egészséges saláta. Ha ügyesek vagyunk, hétvégén akár egész hétre előkészíthetjük a kapd fel salátánkat, este összerakhatjuk, így reggel csak a táskánkba kell betenni, az élvezet pedig garantált, ráadásul a bűntudat is ki van zárva.
Mire van szüksége 1 embernek 1 hétre?Csirkés változatHozzávalók: 20 dkg csirkemell, 4 sárgarépa, 20 dkg zeller, 5 szelet teljes kiőrlésű, magvas kenyér, 1 dl tejföl, 5 főtt tojás, 10 db koktélparadicsom.Elkészítése: A csirkemellet felszeleteljük, serpenyőben zsiradék nélkül megsütjük. Kihűtjük, felszeleteljük, bedobozoljuk. A tojásokat keményre főzzük. Egy tojást a tejföllel, kevés sóval, borssal a késes aprítóban krémesre darálunk az öntethez, a többit feldaraboljuk, bedobozoljuk.
A sárgarépát és a zellert meghámozzuk, lereszeljük. A salátához egy nagyobb befőttesüveget választunk. Az aljára kerül 2 evőkanálnyi reszelt zöldség, erre, 1 evőkanálnyi öntet, majd húscsíkok, kenyérkockák, reszelt főtt tojás és felaprított koktélparadicsom. Lezárjuk az üveget, hidegen fogyasztjuk.