Csirkekuglóf salátával

  • 2018.02.28.
  • 5

Mutatós is finom is. Kell ennél több?
Csirkekuglóf salátával
Hozzávalók: 40 dkg vékonyra szeletelt bacon, 25 dkg csirkemell, 5 tojás, 30 dkg reszelt sajt, 10 dkg aszalt áfonya, só, bors, 1 teáskanál provancei fűszersó, 1 dl tejföl.A salátához: 20 dkg vegyes saláta (vagy 1 nagyobb fej jégsaláta), 1 dl tejföl, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál cukor, csipetnyi só.Elkészítése: A kuglófformát kirakjuk baconszeletekkel, úgy, hogy oldalt lelógjanak és a megtelt forma tetejére rá tudjuk majd hajtani. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, enyhén kipotyoljuk és sóval, borssal befűszerezzük. Egy keverőtálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejfölt, a sajtot és az aszalt áfonyát, valamint a fűszersót, jól összekeverjük. A forma aljára öntjük a massza egyharmadát, majd a hússzeletek egyharmadát, újra massza, ismét hús, végül a maradék massza és a hússzeletek. Beborítjuk a baconnel és forró sütőben 45 percig sütjük. Közben elkészítjük a salátát: A salátát keverőtálba tesszük. Az öntethez összekeverjük az ecetet, a sót és a cukrot 1 dl vízzel, ráöntjük a salátára, végül rákenjük a tejfölt.Amikor elkészül kiborítjuk a formából és a közepébe halmozott salátával tálaljuk.

Címkék

Érdekes