Zöldséges muffin

  • 2017.08.08.
  • 4

Néha olyan finomságra vágyunk, ami könnyen és gyorsan elfogyasztható. A muffin ebből a szempontból kitűnő választás, hiszen két falással elfogyasztható, tápláló, s ha zöldségeket is teszünk bele, még egészséges is. Az sem mellékes, hogy elkészítésébe a gyermeket is bevonhatjuk, közben együtt tanulhatunk, ezek után csemeténk jobb étvággyal fogyasztja majd el a közös erővel készített finomságot.Zöldséges muffinHozzávalók egy adaghoz:15 dkg liszt, 5 g sütőpor, só, 2 evőkanál cukor, 4 dl tej, 4 dkg vaj, 2 tojás,
8 dkg
piros és zöld paprika vegyesen, 10 dkg reszelt cukkini, 1 kisebb fej hagyma, 1 teáskanálnyi frissen vágott petrezselyemzöld. Elkészítése: A lisztet kimérjük (Közben gyakoroljuk gyermekünkkel a konyhai mérleg használatát) tálba szitáljuk, összekeverjük a cukorral, sütőporral és a petrezselyemzölddel (Gyermekünk megfigyelheti, hogy a keverék elemei bár összekeveredtek, megőrizték állagukat). Egy másik tálban simára kavarjuk a felolvasztott vajat, a tojásokat és a tejet (Közben gyermekünk megfigyelheti, hogy ez egy teljesen más típusú keverék lett, a folyadékok már nem elkülönülő anyagok). A paprikát megmossuk, kockára vágjuk, majd a reszelt cukkinival együtt a tojásos masszához adjuk és elkeverjük. Állandóan kevergetve fokozatosan a lisztes keveréket is hozzáadjuk (Gyermekünk megfigyelheti közben hogyan válik a nedves és a száraz anyag homogén keverékké), majd a masszát muffin formába adagoljuk és közepes hőfokon 25 perc alatt megsütjük.Tipp: Használhatunk hangulatos szilikonformákat, ezekből akár ki se kell venni a muffinokat tálalás vagy csomagolás előtt.