Babpürével töltött gomba

  • 2017.08.24.
  • 0


Amikor húsmentes finomságra vágyunk nagyon jó választás a gomba, mert rendkívül tápláló és változatosan elkészíthető. Társíthatjuk babbal, s igazán érdekes ízvilágot teremthetünk. Főleg akkor, ha egy mozdulattal bekapható falatkákat alkotunk.Babpürével töltött gomba
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg gomba, 20 dkg főtt bak, 10 dkg túró, só.Elkészítése: A gombát megmossuk, szárát eltávolítjuk, majd
egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kalapokat, a száras résszel felfelé. Forró sütőben 25 percig sütjük. A babot késes aprítóba tesszük a túróval együtt és krémesre daráljuk. A gombát kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, eltávolítjuk a sütés közben keletkezett nedvességet, majd egy mokkáskanál vagy tortadíszítő habzsák segítségével a kalapokba töltjük a túrós babot. Fogpiszkálót szúrunk bele és tálra rendezzük, így kínáljuk.