Zöldségleves csurgatott tésztával

  • 2017.07.06.
  • 8

A hosszú nyári vakációk alatt néha magunkhoz vittük nagymamámat, aki egy betegség miatt nem tudott járni. Amikor ketten maradtunk otthon én voltam a keze, úgy főztünk.Nagyon élveztem ezeket a főzési akciókat, mert nagymama türelmesen mesélt, tanítgatott, és elnézte, ha bénázok.
Ezt a levest is tőle tanultam, azzal a kis különbséggel, hogy a paradicsomlé nem volt benne.
Remélem most nagyon boldog ott a mennyben, mert harminc év távlatából is simán ment a csurgatott tészta.Zöldségleves csurgatott tésztával


















Hozzávalók 4 személyre: 3 zsenge sárgarépa, 3 zsenge fehérrépa, 1 zsenge karalábé, 6 szem újkrumpli, 1 dl paradicsomlé, 1 csipet szárított, morzsolt bazsalikom, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 1 tojás, 2 evőkanál liszt.Elkészítése: A sárgarépát és a fehérrépát alaposan megmossuk, majd dörzsölő mosóval átdörzsöljük és felkarikázzuk. A karalábét meghámozzuk és kockára vágjuk. Az újkrumplikat megmossuk, a hártyát lekaparjuk róluk, és apró kockákra vágjuk. Minden zöldséget beteszünk egy lábasba, felöntjük 2 liter vízzel, megsózzuk, majd addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Beleöntjük a paradicsomlevet, beletesszük a bazsalikomot és a cukrot, jól felforraljuk. A tojást és a lisztet simára kavarjuk, ha szükséges adunk hozzá annyi vizet, hogy csorogjon, majd egy evőkanál segítségével a zubogó levesbe csorgatjuk. Minden kanál belecsorgatott massza után megkavarjuk a levest. Amikor benne van az összes massza, még 5 percig főzzük.