Újhagymás krémleves

  • 2017.05.10.
  • 8

Újhagymás krémlevesIlyenkor tavasszal szinte vonzanak a zöldek, szemünk örömmel issza minden árnyalatát. Miért ne kerülhetne egy kicsi belőle a tányérunkba is? Nem, nem az agyonnyűtt salátára gondolok, hanem egy zamatos, pillanatok alatt elkészíthető zamatos krémlevesre. Nem kell hozzá más csak egy marék újhagyma, meg egy kevés izgalmasra füstölt sajt. Nos, ki tart velem?Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg krumpli, 5 szál zsenge újhagyma, 10 dkg füstölt sajt, 1 teáskanál ételízesítő.Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk és kicsivel több vízben, mint amennyi ellepi, feltesszük főni, ételízesítővel ízesítjük. hozzáadjuk az újhagyma fehér részét is, majd puhára főzzük. Amikor kész van, beletesszük a hagyma zöld részét, addig főzzük még, míg kicsit megpuhul, majd botmixerrel pürésítjük. Felforraljuk és belemorzsoljuk majdnem az összes sajtot, kicsit félreteszünk a tálaláshoz, addig kavargatjuk, míg a sajt beleolvad. Forrón tálaljuk, reszelt sajttal és apróra vágott zöld hagymaszárral díszítve.