Hagymás muffin

  • 2017.05.08.
  • 7

Hagymás muffin
Ha gyorsan kell valami finomat készíteni, jó választás a muffin. Már azért is, mert édesen, sósan egyaránt készíthetjük, nem kell vele sokat kínlódni és szinte elronthatatlan. A hozzávalókért sem kell boltba szaladni, mert minden van otthon, ami belekerülhet. A sós változatok akár egy baráti társaságban is főszereplők lehetnek, mert kitűnő kísérői a sörnek, bornak.Hozzávalók 12 darabhoz: 10 dkg liszt, 20 dkg csirke párizsi, 4 tojás, 10 dkg sajt, 3 evőkanál olaj, 6 zöldhagyma levele, csipetnyi só, késhegynyi sütőpor.Elkészítése:1. A tojásokat felverjük egy tálban.2. Beletesszük a kockára vágott párizsit, hozzáadjuk az olajat, és jól összekavarjuk.3. Hozzáadjuk a sütőporral és sóval elkavart lisztet, de csak apránként, nehogy összecsomósodjon.4. Rászórjuk a vékony csíkokra vágott sajt felét, jól összekavarjuk.5. Beletesszük az apróra vágott hagyma kétharmadát, összekavarjuk.6. A muffin sütőbe kapszlikat helyezünk, félig megtöltjük ezeket a masszával, sajttal, zöldhagymával megszórjuk és forró sütőben 40 perc alatt megsütjük.