Petrezselymes sárgarépa kéthúsos tekerccsel

  • 2015.07.02.
  • 8

Van úgy, hogy zseng, könnyű, hamar kész ételre vágyunk. Nekem ilyenkor kötelezően sárgarépa is kell szerepeljen az alapanyagok között....Petrezselymes sárgarépa kéthúsos tekerccselHozzávalók 4 személyre: 40 dkg fagyasztott bébirépa, 1 dl olaj, csipetnyi só, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem, 4 szelet sertéscomb, 4 szelet csirkemell, 4 evőkanál füstölt túró, kevés bors, 1 dl húsleves, zöldfűszerek ízlés szerint.Elkészítése: Egy megfelelő nagyságú lábasba töltjük az olaj felét, rátöltjük a fagyos répát és takaréklángon, lefedve 40 percig pároljuk. Megkóstoljuk, ha eléggé puha megsózzuk és megszórjuk a petrezselyemzölddel. A disznóhúst kipotyoljuk, sózzuk, borsozzuk, 1-2 órán át pihentetjük. Ráfektetjük a csirkemellszeletet, megsózzuk, megszórjuk zöldfűszerekkel , ráteszünk egy evőkanál túrót, feltekerjük és fogpiszkálóval összetűzzük. A tekercseket minden oldalukon forró olajban pirosra sütjük, majd felöntjük a húslevessel és puhára pároljuk. Mikor kész, eltávoltjuk a fogpiszkálókat, és a párolt répával tálaljuk.