Sajtos rakott zöldbab

  • 2013.08.11.
  • 1

Néha már halálra unom a főzést... elélnék bögrés levesen meg csirkemájas hamburgeren görög szósszal...Szerencsére, amikor engedek az ilyesfajta kísértésnek pár nap elteltével ismét mocorogni kezd bennem valami kívánásféle, gyűlnek az ízek a számban, aztán bekattan, hogy mi is kéne. Nem, nem párizsi ( bár a legtöbb esetben azzal is le lehet szerelni a kívánós hangulatomat), hanem valami más, mindig valami új, amiben van egy kis régi is. Így született ez az étel is. Fincsi volt!Sajtos rakott zöldbabHozzávalók 2 személyre: 8 szelet baconszalonna, 25 dkg zöldbab, 5 dkg vaj, 1 teáskanál ételízestő, 5 dkg vaj, 12 dkg reszelt sajt.Elkészítése:1. Egy őzgerincformát kibélelünk a szalonnaszeletekkel úgy, hogy később vissza lehessen hajtani.2. Elrendezzük a tálban az ételízesítős vízben roppanósra főzött zöldbabot.Használhatunk fagyasztott változatot is. Bevallom én jobban szeretem a minőségi fagyasztott zöldséget mert nem kell a tisztításukkal vacakolni.3. Rámorzsoljuk a vajat.4 Rászórjuk a reszelt sajtot.5. Betakarjuk a szalonnaszeletekkel. 6. Alofóliával lefedve, forró sütőben 25 percig pároljuk.