Sonkakrémleves tökmaggal

  • 2013.05.14.
  • 4

Egy újabb krémleves variáció, nálunk nagyon begyütt...Sonkakrémleves tökmaggalHozzávalók: 25 dkg gépsonka, 5 dkg vaj, 2 dl tjszín, 1 nagyobb krumpli, 4 evőkanál hántolt tökmag.Elkészítése: A vajat egy lábasban felolvasztjuk és megpároljuk benne az apróra vágott sonkát. Hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott krumplit, felöntjük 1 l vízzel. Addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Levesszük a tűzről, botmixerrel pürésítjük, majd visszatesszük és 1 l vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a tejszínt és állandóan kavargatva felforraljuk. A tökmagot teflonserpenyőben megpirítjuk és tálaláskor a levesre szórjuk.Tipp: Ha nem szeretjük a tökmagot, tálalhatjuk a levest különböző ízesítésű kétszersültkarikákkal is.

Címkék

Leves