Boros zöldségleves

  • 2013.05.09.
  • 9

Tavasszal már megjelenik a sok friss zöldség, de még a pince mélyén ott lapul pár elfelejtett tavalyi gyökér. Nem érdemes kidobni, ha nem is olyan üdék, egy jó kis krémlevesben értelmet nyer a létezésük. Ha egy kis borral is feldobjuk a levest, mindenki szívesen megkóstolja majd.Boros zöldséglevesHozzávalók (4 személyre): 5 dl húsleves, 5 dl vörösbor, 2 szál sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 szelet zeller, 2 tojás, só, bors, csipetnyi kakukfű.Elkészítése: A húslevest és a bort felforraljuk, hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, puhára főzzük. Levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük, majd újra felforralju, sóval, borssal fúszerezzük és beleütjük a két tojást, majd alaposan üsszekavarjuk. Pirított zsemlekockával tálaljuk.