Öz pörkölt Bea módra

  • 2015.12.11.
  • 7

Őz pörkölt Bea módramennyiségek nincsenek , csak körülbelül van , mert nem méregettem .Talán már más is csinálta már igy , de énmég nem láttam sehol és nem is kerestem rá.
Akkor lássuk : Volt egy kisebb őzcomb és lapocka a fagyasztóban .Kicsontoztam és a húst felkockáztam.Sóztam borsoztam.Hagymát pucoltam , kockáztam , és zsíron pirítottam amikor már félig jó volthozzáadtam egész köménymagot és ezzel együtt üvegesre pirítottam .Amíg pirult a hagyma reszeltem répát , szeleteltem paprikát paradicsomot , és megtisztítottam egy gumós édesköményt
négyfelé vágtam , az őzhúst lepirítottam .Ezután fogtam egy kacsasütőt ( aminek van teteje )Először beleraktam - egy kis zsírt , a lepirított hagymát a köményt , húst , a paradicsom - répa - paprika reszeléket.sóztam , borsoztam , friss koriandert tettem még rá ,
ja és
megszórtam szárított Provence-i fűszerkeverékkel.Ezután lefedtem és 180 fokon addig pároltam ameddig a hús és a zöldség
megnem puhult.Vörös káposztával tálaltam.

Címkék

Vadhús