Sült csirkemáj kínai zöldséggel

  • 2013.01.31.
  • 2

Sziasztok!





Már párszor meséltem,hogy én szeretem a májat , lehet az csirke,malac,marha .Csak sajnos ezzel a szeretettemmel egyedül vagyok a családba :-( Igy csak ritkán kerül máj a tányéromra. De most eldöntöttem,hogy márpedig én májat akarok szeretnék enni,méghozzá csirke májat. Be is szereztem 500g friss pipi májat. Na jó ,mostmár csak receptet kellett találni,de aztán felhagytam a kereséssel , mert jött egy ötlet. Tadaaam megszületett ez a máj . Ès ha akarjátok,ha nem elmesélem, hogy készítettem .
Sült csirkemáj Bea módra!
Hozzávalók : 500 g csirkemájszójaszószvízés egy fűszer aminek itt Provenzialiche Gewürzsalz /Provenziálise füszersó a neve.
Bevallom nem vagyok benne biztos,hogy Magyarországon van ilyen , mert próbáltam rákeresni,de még német oldalon se találtam.A tartóba belenéztem : Provenzialische füszerkeveréket,mustármagot és nagy szemű sót tartalmaz.Remélem valakinek igy ismerős lesz a dolog.

Elkészítés:
Egy palacsinta sütőbe olajat melegítettem , bele raktam a megmosott ,leszárított májat.Fehéredésig pirítottam.Ráöntöttem kb 100 ml vizet, és kb
4 ek szójaszószt ,majd megszórtam a fűszer keverékkel.ès sürün ,de óvatosan megkeverve addig pirit/pároltam ( fedő nélkül ) amíg puha nem lett.Tudom,most sokan elszörnyülködnének , hogy májra sót!?De én mondom nektek ,nem ártott meg neki.Nem lett száraz ,és a fűszer és a szójaszósz miatt íze is volt neki.Hmmmmm!Párolt kínai zöldség keverékkel ettem.
Jó étvágyat !!

Címkék

Hal