Kacsamell steak édes-savanyú pirított zöldségekkel

  • 2016.06.15.
  • 0

A kacsamellet sose tudom megunni, az egyik kedvenc fogásom. Jól illenek hozzá a távol-keleti ízek is, és pont egy jó "kínaira" vágytam. A LIDL-ben pont volt friss shiitake gomba, így azt is belecsempésztem a köretbe.25-30 perc alatt bőven elkészíthető ételről van szó, és igazán nem bonyolult. Ha nem kapsz friss shiitake gombát, a szárított is megteszi, legvégső esetben pedigHozzávalók 2 főre2 db fiatal kacsamell (kb. egyenként 20-25 dkg)só és frissen őrölt bors1 nagy fej hagyma2 db kaliforniai paprika20 dkg friss shiitake gombafriss gyömbér1 evőkanál nádcukor1 evőkanál balzsamecet2 evőkanál világos szójaszószA sütőt 180 fokra előmelegítem.A kacsamellet megmosom, majd szárazra törölgetem. Egy éles késsel centinként bevagdosom a bőrét. Bőségesen sózom és borsozom.
Egy hideg serpenyőbe teszem bőrös oldalával lefelé, amit csak ezután kezdek el melegíteni.
Aranybarnára sütöm a bőrét, majd megfordítom és 1-2 percig pirítom.
Mérettől függően a sütőben további 10-15 percig sütöm. Tálalás előtt 5 percig hagyom pihenni.Amíg a kacsamell a sütőben van, addig összedobom a köretet. A zöldségeket vékony csíkokra vágom és egy nagyon forró wokban, folyamatosan kevergetve, pár percig pirítom. Fontos, hogy a wok nagyon forró legyen, hogy a zöldségek piruljanak, ne párolódjank.Megszórom a cukorral és folytatom a kevergetést. 1 perc után meglocsolom az ecettel, majd a szójaszósszal.