Gyors ribizlis croissant

  • 2015.06.02.
  • 8

Szupergyors és szuper finom, mindössze 4 hozzávalóból, melyek közül az egyik a kertemben termett szuperfinom ribizli.Hozzávalók:mirelit vajas leveles tésztaribizlifinomítatlan nádcukor, de jó a sima kristálycukor iskevéske tejA leveles tésztát kiolvasztom és enyhén lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra nyújtom. Nagyobb négyzeteket vágok ki a lapból ( min. 15 * 15 cm).A mosott és leszemezett ribizlit összekeverem némi cukorral. Ha nem szeretitek a ribizli savanykás ízét, akkor jó sok cukorral.A cukros ribizlit a tészta közepére kanalazom, majd feltekerem és kiflit formázok belőle.Megkenem tejjel és megszórom cukorral.200 fokos sütőben aranybarnára sütöm.

Címkék

Gyümölcs