Vaddisznó máj erdei fűszerekkel

  • 2013.06.11.
  • 7

A napokban kaptam édesapámtól egy gyönyörű darab friss vaddisznó májat... és ez bizony igazi csemege! Az az ötletem támadt, hogy ha már ilyen különlegesség került a tűzhelyem közelébe, akkor ne a szokásos resztelt májat készítsem belőle. Így, ha már erdei vad, gondoltam kapjon némi vadon termő fűszert.Hozzávalók 2 főre:0,5 kg máj2 nagy fej hagyma2 gerezd fokhagyma1 evőkanál boróka bogyó1 teáskanál apróra vágott friss mezei kakukkfűfrissen őrölt borsA májat vékony csíkokra vágtam. A hagymát és a fokhagymát vékonyan felkarikáztam.Egy nagyobb serpenyőt felforrósítottam, majd kevés zsírt (nem olajat!) kanalaztam bele. Mikor már felforrósodott a zsír, pattogásig pirítottam benne a boróka bogyót, majd rászórtam a hagymaszeleteket és aranybarnára pirítottam. Ezután hozzáadtam a májat és a fokhagymát. Folyamatosan kevergetve pár percig sütöttem.Megszórtam sok-sok frissen őrölt borssal és a kakukkfűvel. Még öntöttem alá 1 dl vizet, hogy legyen egy kis szaftja. Ezzel nem pároltam tovább, épp csak addig hagytam a tűzön, amíg pont felforr.A májnál nálam alapszabály, hogy akkor a legfinomabb, ha közepe még "rózsaszín", vagyis csak háromnegyedig van átsütve. Így a legfinomabb. És szigorúan csak tálaláskor sózom!