Húsos - paradicsomos canelloni

  • 2013.05.13.
  • 1

Kevés előkészítést igényel ez a finom tészta. Minimális alapanyagból készül, de maximálisan finom!Hozzávalók 1-2 főre:8-10 canelloni tészta20 dkg darált húsfriss bazsalikom és chili1 jó minőségű paradicsom konzerv (amiben a paradicsomok kockára vannak vágva)só és borsA sütőt 180 fokra előmelegítem. A tepsit vagy jénai tálat kikenem egy kis olíva olajjal.A darát húst ízesítem sóval és borssal, majd fűszerezem apróra vágott friss bazsalikommal és chilipaprikával. Egyiket se sajnáljuk belőle!A tésztát nem főzöm elő, mert majd a paradicsomos mártásban fog megpuhulni. A fűszeres darált hússal megtöltöm a tésztát, a tálba sorakoztatom őket. Nyakon öntöm a paradicsommal és annyi vízzel, amennyivel a szósz éppen elfedi a tésztát. Megszórom még bazsalikommal, lefedem és 25 percig sütöm, majd a tetőt eltávolítva további 5 percig pirítom.