Fűszeres karamellás tejberizs

  • 2013.05.08.
  • 0

Tudom, hogy már tavasz, vagy már lassan inkább nyár van, de annyira megkívántam a karácsonyi fűszereket! Egy hideg tejberizs formájában varázsoltam őket az asztalra.Hozzávalók 3-4 főre:1 bögre rizs4 bögre tej1 bögre vízvanília1/2 teáskanál őrölt fahéj1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg és szerecsendió, valamint kardamom3-4 evőkanál cukor a karamellhezA rizst alaposan leöblítem hideg vízben, majd egy edénybe teszem, hozzáöntöm a tejet, vizet és felforralom. Ekkor teszek bele fél rúd vaníliát vagy egy zacskó bourbon vaníliás cukrot, illetve a fűszereket. Minimumra veszem a lángot, nehogy leégjen és gyakran kevergetve a kellő sűrűségűre főzöm. Fontos, hogy a kevergetések között tegyünk rá fedőt, hogy a gőzt bent tartsuk. Attól függ mennyire vagyunk édesszájúak, tehetünk bele 1-2 evőkanál cukrot is.A kész tejberizst poharakba töltöm és a karamellt csorgatok a tetejére. Hideg fogyasszuk.

Címkék

Rizs Tej Fűszer