Vaddisznó nyelv chilis raguval

  • 2013.04.19.
  • 3

Két kedvencem házasításából született ez a fogás: a chilis babból és a nyelvből. Ez utóbbi nem egy gyakori fogás, sőt! Jól elkészítve a legfinomabb hús amit valaha kóstoltam. Ráadásul mostanában egyre gyakrabban lehet kapni nem csak henteseknél, de a nagyobb áruházakban is.Hozzávalók 2 főre:50 dkg borjú vagy vaddisznó nyelv1 nagy fej hagyma3 gerezd fokhagyma1 piros és 1 zöld kaliforniai paprika30 dkg paradicsom2 konzerv kidney bab1 kukoricakonzervchilis bab fűszerkeverékA nyelveket megmossuk és feltesszük bő vízben főlni. A vízhez adunk sót, egész borsot, egész köményt és 2-3 babérlevelet. Miután megfőtt (a hús vastagságától függően 1-2 óra is lehet) késsel való kapargatással megtisztítjuk a külső hártyától, hogy csak a színhús maradjon. A főzőléből pár decit megtartunk. A húst felszeleteljük, majd félretesszük.A hagymát, fokhagymát finomra, a paprikát és paradicsomot apróra vágjuk. Egy edényben vagy nagyobb serpenyőben forrósítsunk olajat, majd pirítsuk meg rajta a hagymát.
Adjuk hozzá a paprikát és a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd még egy kiskanálnyi fűszert is szórjunk rá. 10 percen keresztül, kis lángon, lefedve pároljuk. Adjunk hozzá 1 evőkanálnyi fűszerkeveréket (lehet többet is ha valaki extra fűszeres falatra vágyik), öntsük rá a bab és kukoricakonzerveket a levükkel együtt, majd adjuk hozzá a nyelv húst is. 5-10 perc alatt főzzük készre.