Epres - mandulás keksz

  • 2013.04.25.
  • 4

Egyszerű és gyors kis tavaszi keksz, mandula liszttel és friss eperrel.Hozzávalók (kb. 20 db-hoz) :10 dkg hideg vaj10 dkg finomliszt8 dkg mandulaliszt1 csipet só5 dkg porcukor és egy kis zacskó vaníliás cukora díszítéshez eper és kristálycukorA hideg vajat a lisztekkel, a sóval és a cukrokkal összemorzsolom, majd gombóccá gyúrom. Folpackba tekerem a tésztát és fél órára beteszem a hűtőbe.A sütőt 180 fokra előmelegítem. A tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtom és egy pohár vagy pogácsaszaggató segítségével megformázom a kekszeket. Sütőpapírra helyezem, megszórom cukorral és eperrel díszítem. Kb. 10 perc alatt megsütöm. Várjuk meg azért, amíg kihűl...