Citromos ropogós csirkeszárny

  • 2013.03.07.
  • 4

Ismét egy pofonegyszerűen és gyorsan elkészíthető, mégis különleges fogás. Csirkeszárny olcsó és ropogósra sütve mennyi vacsi az esti film mellé.Hozzávalók 2 főre:8 csirkeszárny1 citrom1 nagy fej hagyma20 dkg apró gomba1 evőkanál sárga curry pasztasó, bors, chiliolajA szárnyakat megmossuk, a forgóknál harmadoljuk és a vékonyka kis szárnyvégeket (utolsó harmad) kidobjuk. A legegyszerűbben úgy darabolhatjuk, ha megtörjük a forgóknál a szárnyakat, ekkor már egy éles késsel könnyen átvághatjuk a porcokat.A currypasztát, két evőkanál citromlevet, némi sót,
borsot és chilit egy kanál olajjal összekeverek és beleforgatom a szárnyakat. A hagymát és a gombákat negyedelem, majd ezeket is hozzákeverem. Egy tűzálló tálba sorakoztatom a szárnyakat, valamint a zöldségeket, és 1 dl vizet öntök alá.200 fokos sütőben először lefedve 20 percig sütöm, majd a tetőt levéve 10-15 perc alatt ropogósra pirítom.