Cékla és zeller krémleves

  • 2013.03.06.
  • 3

Ideje leszámolni a spájzban maradt téli zöldségekkel!Hozzávalók 6 főre:3 kicsi cékla1 kisebb zellergumó1 nagy sárgarépa1 nagy fej vöröshagymasó, bors3 babérlevél1 nagy csipet kakukkfű2 cl balzsamecet1,5 liter gyenge húsleves (vegáknak zöldségleves)díszítéshez: tejföl és céklachipsA zöldségeket megtisztítom, meghámozom és apró kockákra vágom. Egy közepes méretű fazékban, olíva olajon megpirítom őket. Sózom, borsozom, és hozzá öntöm a balzsamecetet, majd a húslevest. Fűszerezem a kakukkfűvel és a babérlevéllel. Fedő alatt lassú tűzön forralom, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Összeturmixolom. Megkóstolom és ha szükséges, még sózom és ízesítem kevés balzsamecettel.