A várakozás füstös gyümölcse: házi pastrami

  • 2014.06.20.
  • 7

Régóta szemezek a pastramival. Hajtott mindig a kíváncsiság, főleg hogy a Fald fel Amerikát-ban úgy beszélnek erről az ételről mint a mennyei mannáról. Most már értem hogy miért :) Határozottan kijelenthetem, hogy minden időt megér az elkészítése. Elég sok utánajárás és oktató tartalom átnyálazása után nem gondolom hogy a technika, amit én alkalmaztam a legtökéletesebb, de az eredmény leírhatatlan. A darab nyers húsból a saját lakásodban, saját fűszerkeverékből, magadnak füstölsz meg egy sonkát. Olyan örömöt éreztem mikor felszelhettem!3 fontosabb pontra lehet a pastramikészítést lebontani: 1.pácolás és várakozás, 2.füstölés, 3.gőzölés. Leírom, én hogyan csináltam.
[...] Bővebben!