Sült zöldségegytál

  • 2014.10.29.
  • 6

Ez megint egy amolyanfajta idényzöldségekben gazdag étel, ami éppen lehetne vegetáriánus is, de mi a füstölt szalonnát nem hagytuk ki belőle! :P
A recept:
1 csík füstölt szalonna - felcsíkozva
2 hagyma - félkarikára vágva
1/2 fej fokhagyma - felaprítva
1 csípős paprika - felkarikázva
2 kápia paprika - cikkekre vágva
1/2 kg kelbimbó
1 kisebb fej brokkoli - kis rózsáira szedve
1 kisebb fej karfiol - kis rózsáira szedve
25 dkg gomba - cikkekre vágva
10 dkg holland típusú sajt - reszelve
  Fűszerek:
1 kk só, Cayun fűszerkeverék
1/2 kk bors
A szalonnát zsírjára sütjük, majd megpirítjuk benne a hagymákat, és a csípős paprikát. A zöldségeket sorban hozzáadva, egy kevés vizet aláöntve, majd megfűszerezve, fedővel lefedve 30 perc alatt az egészet puhára pároljuk.Sajttal tálaljuk.