Rizses borsópörkölt

  • 2014.10.27.
  • 7

Mostanában egyre több olyan étel kerül az asztalunkra, amiben nincs hús. Köszönhető ez egy vegetáriánus barátnőmnek, aki olyan finom ételekkel ismertet meg, amiket korábban nem is gondoltam, hogy hús nélkül is jó lehet. :P
A recept:
4 ek olívaolaj
3 hagyma - apróra vágva
1 fej fokhagyma - feldarabolva
1 csípős paprika - felkarikázva
75 dkg (fagyasztott) borsó
1 ek házi Édes Anna
2 dl barnarizs
10 dkg füstölt Edami sajt - lereszelve
  Fűszerek:
1 kk só
1-1 mk bors, őrölt kömény
 A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd a paprikát, aztán a sajt kivételével sorban hozzáadjuk a többi hozzávalót, megfűszerezzük, felöntjük 5 dl vízzel, és fedő alatt, fél óra alatt az egésze puhára pároljuk.Sajttal tálaljuk! ;)
Tipp:
Aki ragaszkodik a húshoz, annak is finom köret lehet belőle! ;)