Húskrémes szendvics

  • 2013.09.20.
  • 6

Bárányt sütöttünk, és maradt belőle másnapra is, és eszembe jutott, hogy réges-régen, amikor a konyhai robotgépemet vettük, ahhoz volt egy recept füzet, és abban volt egy nagyon fincsi szendvicskrém. :P
Ezt emlékezetből hoztam össze, de nagyon fincsi lett! :D
Eredetileg majonéz kellene hozzá, de nekünk az nincs itthon, a házi meg teljesen más ízű, de eszembe jutott, hogy egyszer csináltam tejfölből, mustárból és mézből egy nagyon finom szószt, ami nagyon hasonlított a tartármártásra.. na most nehezítette a helyzetet, hogy tejföl sem volt itthon. :PKefírrel helyettesítettem, de így is jó lett! ;)
A recept:
1 lilahagyma - apróra vágva
1 gerezd fokhagyma
20 dkg sült hús - felkockázva
1 dl kefír
1 ek mustár
1 kk méz
1 citrom leve
1 paprika - felkarikázva -, díszítésnek
1 kis fej lilahagyma - félkarikára vágva -, díszítésnek
  Fűszerek:
1 kk kakukkfű
1/2 mk só, bors, pirospaprika
Egy aprítógépben sorban összeturmixoljuk a hozzávalókat, majd házi kenyérrel tálaljuk.